Musiikkiteemaiset juhlat

Kun järjestetään juhlia, on musiikki silloin suuressa osassa. Monet juhlat tarvitsevat ohjelmaa, jonka voi hoitaa musiikin avulla. Se voi tarkoittaa esimerkiksi kuoroesitystä, bändin esiintymistä tai vaikka DJ:n soittamaa musiikkia. Juhlaan voi haluta vaikka jonkin teeman, jonka mukaan voidaan hoitaa juhlapaikan koristelut sekä ohjelmanumerot. Jos kyseessä ovat lastenjuhlat, esimerkiksi syntymäpäivät, on lapsella usein oma idea siitä, minkä teeman mukaan juhlat voisi järjestää. Aikuisten juhlissa teeman valinta voi olla vaikeampaa. Myös häissä voi olla jokin teema.

Teemoja löytyy tietysti niin paljon kuin vain mielikuvitusta riittää. Mutta se mikä niistä olisi sopivin, voi olla vaikea valinta. Tässä on yksi hyvä idea, joka voisi sopia aika monenlaisiin juhliin. Kukapa ei pitäisi musiikista? Se voisi siksi olla juhlien teemana. Siitäkin voi keksiä vähän tarkemman teeman vaikkapa musiikkityylin tai vuosikymmenen mukaan. Vaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiseen makuun. Ja kun teema on tarkoin selvillä, on aika aloittaa juhlien tarkempi suunnittelu.

Näin voit koristella musiikkiteemaiset juhlat

Musiikkiteemaisten juhlien koristeluun löytyy monenlaisia vaihtoehtoja. Se mikä niistä sopii juuri omiin juhliin, liittyy siihen teemaan jonka on juhliin valinnut. Sen ei tarvitse olla pelkkä musiikki, vaan teema voi olla myös tarkempi: esimerkiksi 90-luvun musiikki tai rock-musiikki. Jokainen voi valita teemaksi vaikka juuri omaan musiikkimakuun sopivan musiikkiteeman.

Kun on aika valita juhliin koristelu, kannattaa käydä vierailemassa vaikkapa sivustolla partyking.fi, josta löytyy paljon musiikkiteemaan sopivia koristeita ja muita juhlavälineitä. Partyking.fi-sivustolta löytää helpoiten juuri musiikkiin liittyviä koristeita ja tarvikkeita, kun etsii niitä eri hakusanoilla. Pelkällä hakusanalla musiikki löytää jo monta hyvää tuotetta. Musiikkia ei tarjota valmiina teemana, mutta sekin sopisi kaupan yhdeksi juhlateemaksi oikein hyvin, koska moni tuote liittyy juuri siihen. Sieltä löytyy esimeriksi musiikkipokaali, nuottiavaimen muotoisia cocktailtikkuja ja kitaran muotoinen pullonavaaja. Jos teemana on rock, sellaisiin juhliin voi hankkia vaikka erilaisia puhallettavia sähkökitaroita. Jopa lautaset ja pöytäliinat on koristeltu musiikkiaiheilla.

Muita ideoita musiikkiteemaisiin juhliin

Jos juhlien teemana on musiikki, mitä jos ne olisivat samalla myös naamiaiset? Esimerkiksi 70-luvun musiikkiteemaisiin juhliin voi pukeutua vaikka sen ajan suosituksi laulajaksi. Hyviä ideoita ovat esimerkiksi Tina Turner säihkyvällä mekolla ja pörröisellä peruukilla. 90-luvun musiikin mukaisesti voi pukeutua vaikka MC Hammer -tyylisiin leveisiin pussihousuihin.

Kun teema, koristeet ja mahdolliset asut on valittu, on aika vielä suunnitella juhlien ohjelmaa. Sellaista ei välttämättä tarvita, koska jo koristelut ja vieraat voivat riittää, jotta juhlissa on mukavaa tekemistä. Jokin varasuunnitelma kannattaa ainakin jolla, jos juhlat meinaavat käydä tylsäksi. Musiikki on se asia, jolla saadaan jokaiselle vieraalle hyvä mieli. Mutta kaikki eivät pidä samanlaisesta musiikista. Ainakaan koko juhlien ajan ei haluta kuunnella pelkästään sellaista musiikkia, josta ei pidä.

Jos mahdollista, kannattaa varata juhliin moneen makuun sopivaa musiikkia. Sellaisen toteutus on helppoa, varsinkin jos musiikkia kuunnellaan jostakin musiikkitoistopalvelusta, josta jokainen voi välillä käydä valitsemassa omaa suosikkimusiikkiaan. Ja jos juhliin on tilattu DJ, moneen musiikkimakuun sopivaa musiikkia on taatusti tulossa. Ainakin jos juhlien järjestäjän kanssa on niin sovittu.