Elton John on yksi legendaarisimmista muusikoista

 

Kukapa ei joskus olisi kuullut Elton Johnista? Kyseessä on brittiläinen laulaja, pianisti ja säveltäjä ja todellinen monilahjakkuus, jota pidetään yhtenä vuosisadan suosituimmista ja lahjakkaimmista muusikoista. Elton John on myynyt satoja miljoonia levyjä, mutta tämän lisäksi mies on loistanut myös Broadway-musikaaleissa, sillä John on säveltänyt Billy Elliot -musikaalin. Lisäksi Elton John tunnetaan siitä, että hän sai Kuningatar Elisabetilta ritarin arvonimen vuonna 1998.

1940-luvun Englannissa syntynyt Reginald Kenneth Dwight, joka myöhemmin muutti nimensä Elton Johniksi, esittää musiikkia, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla pop- ja rock-musiikki. Kuuluisuuteen mies ponnahti jo 70-luvulla ja hänen ensimmäinen suuri hittinsä oli Your Song. Hiukan myöhemmin saivat alkunsa hänen suurimmat hitit kuten Crocodile Rock sekä Candle in the Wind. Elton John on onnistunut ansiokkaasti pysymään visusti suosion huipulla eri pop-tyylien kuten punkin ja brittipopin pyyhkäistessä musiikkimaailman yli.

Elton John tunnetaan musiikkinsa lisäksi myös siitä, että hän on ollut avoimesti homoseksuaali jo vuosikymmenten ajan. 70- ja 80-luvuilla mies kärsi pahoista huume- ja alkoholiriippuvaisuuksista, mutta niiden yli päästyään John on keskittynyt monenlaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin kuten AIDS:in vastaiseen tutkimustyöhön. Tämän lisäksi Elton John on tehnyt laajalti yhteistyötä monen musiikin kärkinimen kanssa, joista esimerkkinä mainittakoon kaikkien tuntemat Coldplay, Robbie Williams, Radiohead, U2 sekä Eminem.